Join The Community

Search

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Εντός της ημέρας η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Βενιζέλου

Αναμένεται να κατατεθεί και επίσημα το κείμενο 95 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μέσα στην ημέρα με το οποίο θα προτείνεται η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

«Η εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έρχεται λίγο πριν τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και με την πατρίδα μας σε συνθήκες βαρειάς και πολύπλευρης κρίσης. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» αναφέρεται, στο κείμενο που συγκεντρώνει υπογραφές βουλευτών και μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.


Στο κείμενο αναφέρεται ότι οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου 2011 και 21ης Φεβρουαρίου 2012 «είναι μία ευκαιρία -ίσως η τελευταία- για την ανασυγκρότηση της χώρας», την ανάκτηση της θέσης της στην Ευρώπη και την αποκατάσταση απωλειών και αδικιών που κλονίζουν την κοινωνική συνοχή.


Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ «που σήκωσε τα δυόμιση τελευταία χρόνια το δυσβάστακτο και δυσανάλογο ιστορικό βάρος της διαχείρισης της κρίσης και της διάσωσης του τόπου» πρέπει να ξαναβρεί τον εσωτερικό του βηματισμό και την στενή και γνήσια σχέση του με τον λαό.


Ταυτόχρονα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η κοινωνία «θέλει ένα ΠΑΣΟΚ του τιμά την ιστορική του πορεία, αλλά ξέρει να κάνει τομές και ανατροπές που εκφράζουν την σημερινή εποχή».


Σε ό,τι αφορά την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του Κινήματος, το κείμενο αναφέρει ότι αυτή «μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του, μπορεί να λειτουργήσει ως μια ευκαιρία επανασυσπείρωσης της δημοκρατικής παράταξης».


ΠΗΓΗ: 24newslines.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου