Join The Community

Search

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Λύση και προβάδισμα με Μέλμπεργκ

Με γκολ του Ολοφ Μέλμπεργκ στο 81' ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη για τον πρώτο ημιτελικού του Κυπέλλου και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικόs
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δημιούργησε και έχασε πολλές ευκαιρίες στο α' ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη ο ΟΦΗ, που έπαιξε με εντελώς αμυντικούς προσανατολισμούς, τον μπλόκαρε και έφτασε κοντά στο θετικό αποτέλεσμα. Ο,τι δεν κατάφεραν να κάνουν όμως οι επιθετικοί του Ολυμπιακού, το έκανε ο Ολοφ Μέλμπεργκ στο 80' με κοντινή κεφαλιά, δίνοντας στην ομάδα του προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ενόψει της ρεβάνς στην Κρήτη.
Επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού ήταν το α' μέρος με τους παίκτες του Βαλβέρδε να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες, αλλά να είναι αναποτελεσματικοί και να μην παραβιάζουν την εστία του νεαρού Σαχσανίδη. Οι ερυθρόλευκοι, που έπαιζαν πολύ με τον δραστήριο Αμπντούν από τα δεξιά, έδειξαν από τα πρώτα λεπτά τις διαθέσεις τους και στο πρώτο 20λεπτο είχαν ήδη πέντε καλές στιγμές, με κορυφαία την κοντινή προβολή του Τζιμπούρ στο 20', που πέρασε μόλις άουτ.
Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, δυσκολευόταν πολύ να φτάσει στην περιοχή του Κάρολ και είναι χαρακτηριστικό ότι οι κρητικοί δεν είχαν ούτε μία τελική στα πρώτα 45'. Κατάφεραν πάντως να ρίξουν κάπως τον ρυθμό του αγώνα μετά το 25λεπτο, περιορίζοντας για ένα δεκάλεπτο περίπου την επιθετικότητα των γηπεδούχων, οι οποίοι έκλεισαν το πρώτο μέρος με μεγάλη ευκαιρία του Μανιάτη, που σημάδεψε ελάχιστα άουτ με το κεφάλι.
Ο ΟΦΗ στην επανάληψη μπήκε πιο συγκεντρωμένος, βελτίωσε την αμυντική του λειτουργία και η ομάδα του Βαλβέρδε, που έριξε νωρίς στο παιχνίδι τον Φετφατζίδη, δεν μπορούσε να απειλήσει και περιοριζόταν σε μία φλύαρη πρωτοβουλία. Με την είσοδο του Ντιόγκο στο 60' ο Ολυμπιακός γέμισε την αντίπαλη περιοχή και άρχισε πάλι να δημιουργεί, με τους Φετφατζίδη και Τζιμπούρ στο 65' και το 66' αντίστοιχα, να προβληματίζουν τον Σαχσανίδη, που ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του.
Η μαζική άμυνα του ΟΦΗ άντεχε στην πίεση, ενώ οι κρητικοί σε ορισμένες περιπτώσεις προσπάθησαν να χτυπήσουν, χωρίς επιτυχία, στην αντεπίθεση με τον ταχύτατο Παπουλή. Τελικά όμως ο Ολυμπιακός βρήκε τη λύση με τον Μέλμπεργκ, που κατάφερε ό,τι δεν είχαν καταφέρει οι συμπαίκτες του στα προηγούμενα 15 κόρνερ. Μετά από φάουλ του Ορμπάιθ ο σουηδός αμυντικός κέρδισε τον Σαχσανίδη με το κεφάλι στο 81' και οι ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό. Στα τελευταία λεπτά έψαξαν και δεύτερο γκολ, αλλά οι κρητικοί κράτησαν και διατηρούν τις ελπίδες τους ενόψει της ρεβάνς.





πηγή:sport.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου